BOTOX & FILLERS

Wereldwijd wordt er gebruik gemaakt van injectables, zoals botulinetoxine. Snel, eenvoudig en veilig. In de medische wereld is er ruim 50 jaar ervaring met dit middel.

De eerste toepassing van dit middel was het behandelen van neurologische aandoeningen, zoals tics. Later werd het ook voor cosmetische doeleinden ingezet. Wanneer botulinetoxine met mate wordt aangewend door een ervaren arts kan het de aangezichtsspieren ontspannen, waardoor het gezicht een rustiger oogopslag kan krijgen. Voorbeelden van deze aangezichtsspieren zijn fronsrimpels, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes.

Botulinetoxine behandeling

Neurotoxines zoals botulinetoxine blokkeren de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat de spieractiviteit wordt verminderd en rimpels, veroorzaakt door deze spieractiviteit, verdwijnen. Het resultaat van een behandeling is doorgaans na 3 tot 5 dagen zichtbaar en het effect houdt gemiddeld 3 tot 6 maanden aan. Indien regelmatig botulinetoxine behandelingen plaatsvinden, worden de behandelde aangezichtsspieren wat kleiner en slapper en ontwent u de mimiek op die plaats. De tijd tussen twee behandelingen neemt daardoor toe.Indien u stopt met de behandelingen herkrijgen de spieren hun oude kracht. De werkzame stof is een eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Dit eiwit wordt in uiterste kleine hoeveelheden, en sterk verdund, geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de rimpels.
Resultaat behandeling met botulinetoxine

De botulinetoxine begint een paar dagen na de behandeling te werken en de spieractiviteit neemt dan af. Na twee weken is het effect optimaal. De huid is gladder en de rimpels zijn minder diep. Het effect blijft minimaal 3 tot 6 maanden zichtbaar. Na meerdere behandelingen zal het effect langer aanhouden. De meeste mensen herhalen de behandeling om de 4 tot 6 maanden.

Filler behandeling

Hyaluronzuur (de basis van fillers) komt van nature voor in onze huid. Het is verantwoordelijk voor het vasthouden van water en geeft daarmee de huid zijn spankracht.  Het hyaluronzuurgehalte neemt met de jaren af.  Een filler behandeling zorgt er voor dat het hyaluronzuur- en vochtgehalte van de huid weer herstelt. Bij Schoemacher Injectables maken wij gebruik van de merken Teosyal en Stylage.

Drs. Robert Schoemacher

Drs. Robert Schoemacher

Drs. Robert Schoemacher

Cosmetisch arts drs. Robert Schoemacher is de meest toonaangevende arts op het gebied van cosmetische behandelingen. Met ruim 25 jaar ervaring is hij dé specialist op het gebied van injectables. Een paar keer per maand is drs. Robert Schoemacher bij ons aanwezig voor botox en filler behandelingen.

Schoemacher volgde het Coornhert Gymnasium te Gouda waar hij in 1977 zijn diploma behaalde en studeerde geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam waar hij in 1987 afstudeerde als basisarts.In het kader van zijn studie was hij Assistent Geneeskundige in Opleiding voor de afdeling chirurgie in het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis en in het Spaarne Ziekenhuis. Vanaf 1989 tot 2009 was hij arts/directeur in het Medisch Centrum Scheveningen. Tegelijkertijd was hij van 2002 tot 2009 arts/directeur bij de Dokter Schoemacher Klinieken. Van 2009 tot 2012 was hij arts/directeur PR van de Bergman Kliniek.

 

Stephanie Paulino

Stephanie Paulino

Consulente Stephanie Paulino

Tijdens een geheel vrijblijvend consult zal ik samen met u kijken naar de huidige status van de huid en uw wensen. Op basis daarvan kan ik u een gepersonaliseerd advies geven en kijken welke behandelingen best aansluiten bij uw verwachtingen/wensen. Daarnaast zal ik u zo goed mogelijk uitleggen welke producten en werkwijze wij hanteren en hoe u zich zo goed mogelijk kunt voorbereiden op de behandeling.

Stephanie heeft ruim 5 jaar ervaring in de cosmetische branche. Hierin heeft zij mensen geadviseerd en begeleid binnen een traject. Stephanie heeft geruime ervaring en product kennis opgedaan door de jaren heen. Het is bijzonder om samen met iemand een mooiere versie van zichzelf te kunnen creëren.  Heeft u vragen of wilt u een afspraak inplannen om samen te kijken naar eventuele opties  maak dan een afspraak of bel naar

 

Share This